Category: op/ed

Na ishte njëherë një Jabllanicë shqiptare: Mohikanët e fundit shqiptarë

Vendosja e kufijve të dhunshëm brenda hapësirës shqipfolëse rëndoi negativisht në kohezionin e popullatës shqiptare, duke i këputur lidhjet

Read More...

Kur Serbia dhe Maqedonia flisnin vetëm shqip!

Kam cituar shpesh herë librin e studiuesit Gaetano Petrotta “Populli, gjuha dhe letërsia shqipe” pasi, si albanolog dhe studiues

Read More...

Ja si u greqizua emri nga Gjinokastër në Gjirokastër

Historiani dhe studiuesi Arben Llalla ka sjellë nëpërmjet një postimi në profilin e tij Facebook, disa foto dhe dëshmi

Read More...

Kush ishte AKILI ? Vetëm gjuha jonë Shqipe, di të zgidhë enigma të tilla!

Nga Aleksandër Hasanas (Mili Butka) Kush ishte AKILI dhe pse quhej ashtu? Vetëm gjuha jonë Shqipe, di të zgidhë enigma

Read More...

Dashuria e Konicës me striptisten sharmante në Washington

Në fillim të vitit 1938 Faiku ishte parë të takohej me aktoren e famshme të striptizës, 29-vjeçaren Ann Corio

Read More...

Viti Mbarë Kombëtar i Skënderbeut – Arritje e madhe drejt Evropës!

Jahja Lluka Gjergji lindi me 6 Maj 1405, ishte djali më i vogël i princit të Shqipërisë Veriore Gjon

Read More...

Beteja e Çanakalasë, aty ku u vranë 25 mijë shqiptarë

Beteja e Çanakalasë, aty ku u vranë 25 mijë shqiptar të komanduar nga (Mustafa Kemal i lindur në vitin

Read More...

Historia e shqiptarëve të vjetër të Venedikut (Video

Cila është historia e shqiptarëve të vjetër të Venedikut. Çfarë ruhet ende edhe sot në këtë qytet? Shkolla shqipe

Read More...

Ato janë varre pushtuesish, mbretëria e Greqisë pushtoi dhe vendosi ligjet e veta

Në thirrjen e Mbretit Jorgo i II, thuhej se populli shqiptar duhet t’i bindet tashmë vetëm ligjeve të Mbretërisë së

Read More...

Dështimi i CIA-s në Shqipëri! U vranë 300 agjentë

Kur në vitin 1950, CIA amerikane dhe shërbimi sekret britanik MI6 kryen një aksion të përbashkët në Shqipërinë komuniste

Read More...

Mobile Sliding Menu

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com