Ja, shenjat që tregojnë se keni pësuar sulm në tru

In Shendeti

Sulmi në tru është shkaktari i pestë i vdekjes në botë. Dëmtimi i trurit nga goditja mund të zvogëlohet ndjeshëm nëse trajtohet në kohë, por shërimi dukshëm bëhet më i vështirë për njerëzit që shenjat e sulmit në tru i zëvendësojnë me probleme të tjera shëndetësore.

Gjatë çdo sulmi truri humb rreth 1.9 milion qeliza. Çdo orë gjatë një goditje që nuk trajtohet, truri juaj do të plaket për tre vjet e gjysmë. Shanset e dëmtimit të përhershëm të të folurit, humbja e kujtesës dhe ndryshimi i sjelljes janë në rritje kur trajtimi shtyhet ose sulmi zgjat shumë.

Ekzistojnë dy lloj sulmesh: goditja ishemike në tru, e shkaktuar nga mungesa e rrjedhjes së gjakut të shkaktuar nga bllokimi dhe sulmi i shkaktuar nga gjakderdhja e një ene të dëmtuar që shkakton rrjedhje të gjakut në tru.

Simptomat e të dyjave mund të jenë sulme të njëjta dhe është shumë e rëndësishme që menjëherë të telefononi një ambulancë nëse vëreni ndonjë nga problemet e mëposhtme shëndetësore:

Shihni dyfish dhe për këtë fajësoni lodhjen

Keni dridhje duarsh dhe ju mendoni se është ngërç

Fajësoni barnat për vështirësi në të folur

Për humbjen e ekuilibrit fajësoni alkoolin

Keni vështirësi të kujtoni fjalët

Për dhimbje të kokës fajësoni migrenën

You may also read!

Veseli: Fitorja e madhe po vjen

Kandidati i PDK-së për Kryeministër të ardhshëm të Kosovës, Kadri Veseli, ka zhvilluar sot disa takime në qytetin e

Read More...

Këtu mund ta dini se ku duhet të votoni me 6 tetor

Me 6 tetor mbahen zgjedhjet e jashtëzakonshme dhe për këtë Komisioni Qendror i Zgjedhjeve, ka publikuar linkun ku nga

Read More...

Veseli: Unë besoj tek rinia e Kosovës, obligimi im është të krijoj kushte pune

Lideri i Partisë Demokratike të Kosovës, Kadri Veseli, ka vizituar Akademinë për Siguri Publike, për të cilën tha se

Read More...

Mobile Sliding Menu