Komuna e Prishtinës vlerësohet si komuna më transparente në Kosovë

In Kosova, Lajme

Instituti Demokratik i Kosovës në bashkëpuinm me projektin e USAID “Komuna Transparente, Efektive dhe Llogaridhënëse”, ka bërë matjen e transparencës në të gjitha komunat e Kosovës.

Instituti ka vlerësuar komunat përmes 43 indikatorëve të bazuar të metodologjinë standarde të dizajnua nga Transparency International, e cila ndahet në gjatë shtylla kryesore; prokurimi publik, transparenca buxhetore, qasja në dokumente publike, informimi dhe pjesëmarrja e publikut, grantet dhe financimi, etika profesionale dhe konflikti i interesit.

Komuna e drejtuar nga Shpend Ahmeti i PSD-së, është e vetmja që ka treguar transparencë maksimale në të gjithë indikatorët, duke marrë 100 nga 100 pikët e përgjithshme.

Në Prokurim publik, Komuna e Prishtinës ka marrë 30 nga 30 pikë, me ç’rast KDI vlerëson vendimin e Komunës për publikimin e Kontratave Publike, “Deklarimin e Pasurisë” të kryesisë dhe anëtarëve të asamblesë, etj.

Edhe në Transparencën Buxhetore është vlerësuar me 25 nga 25 pikët, duke u potencuar se Komuna e Prishtinës është komuna më e mirë në këtë fushë.

Transparenca në shtyllën e tretë “Qasja në dokumente publike”, është gjithashtu në nivelin maksimal.

Informimi dhe pjesëmarrja e publikut (15 nga 15 pikë)

Gratet dhe financimi (10 nga 10 pikë)

Etika profesionale dhe konfliki i interesit ( 10 nga 10 pikë).

Join Our Newsletter!

Love Daynight? We love to tell you about our new stuff. Subscribe to newsletter!

You may also read!

Veseli: Fitorja e madhe po vjen

Kandidati i PDK-së për Kryeministër të ardhshëm të Kosovës, Kadri Veseli, ka zhvilluar sot disa takime në qytetin e

Read More...

Këtu mund ta dini se ku duhet të votoni me 6 tetor

Me 6 tetor mbahen zgjedhjet e jashtëzakonshme dhe për këtë Komisioni Qendror i Zgjedhjeve, ka publikuar linkun ku nga

Read More...

Veseli: Unë besoj tek rinia e Kosovës, obligimi im është të krijoj kushte pune

Lideri i Partisë Demokratike të Kosovës, Kadri Veseli, ka vizituar Akademinë për Siguri Publike, për të cilën tha se

Read More...

Mobile Sliding Menu