Kosovës i shtohet edhe një përfaqësues në Lojërat Evropiane Minsk 2019

Sporti i shigjetarisë është i radhës që ka përfituar nga kriteri i univerzalitetit, sipas të cilit Federatës së Shigjetarisë së Kosovës (FSHK) i mundësohet pjesëmarrja e një garuesi me ftesë në Lojërat e dyta Evropiane Minsk 2019.

LE Minsk 2019 mbahen prej 21-30 qershor të këtij viti në kryeqytetin e Bjellorusisë.

Ftesa për Federatën e Shigjetarisë së Kosovës vlen për konkurrencën e femrave në individuale, disiplina hark olimpik, ndërsa FSHK ka përzgjedhur garuesen Ardita Zejnullahu, për ta përfaqësuar vendin tonë.

Me Zejnullahun, lista e të konfirmuarve të ekipit të Kosovës për Minsk 2019 shkon në nëntë.

Deri më tani, xhudo ka pesë konfirmime të gjitha me normë: Majlinda Kelmendi, Nora Gjakova, Distria Krasniqi, Loriana Kuka dhe Akil Gjakova, ndërsa tri ftesat tjera janë për Donjeta Sadiku (boks), Alvin Karaqi (karate) dhe Fatih Karabaxhaku (pingpong).

Lista e deritashme e Kosovës për Minsk 2019:

Majlinda Kelmendi (xhudo)

Nora Gjakova (xhudo)

Distria Krasniqi (xhudo)

Akil Gjakova (xhudo)

Loriana Kuka (xhudo)

Donjeta Sadiku (boks)

Alvin Karaqi (karate)

Fatih Karabaxhaku (pingpong)

Ardita Zejnullahu (shigjetari)