Në Prishtinë marshohet kundër diskriminimit gjinor në vendin e punës

In Kosova, Lajme

Në Ditën Ndërkombëtare për të drejtat e punëtoreve dhe punëtorëve, Rrjeti i Grave të Kosovës (RrGK) dhe një numër i organizatave kanë marshuar r kundër diskriminimit që u bëhen grave në vendin e punës.

Kërkesat e protestuesve kishin të bënin për mundësi të barabarta punësimi me pagë që na mundëson jetë me dinjitet; sigurim shëndetësor; siguri në punë dhe punë pa diskriminim për të gjitha pa dallim etnie, moshe, arsimimi, orientimi seksual, identiteti gjinor dhe aftësie.

Protesta ka nisur nga Sheshi “Zahir Pajaziti” duke vazhduar kah Ministria e Punës, Policia, rruga e Kinemasë “ABC”, BSPK-ja, Inspektorati i punës, prapa Teatrit, Qeveria duke vazhduar nëpër sheshet e kryeqytetit.

Paraprakisht një protestë tjetër ishte mbajtur nga Bashkimi i Sindikatave të Pavarura të Kosovës, në të cilën u kërkua respektimi i Marrëveshjes Kolektive, rritje të pagës minimale, për skema pensionale si dhe për sigurime shëndetësore.

Join Our Newsletter!

Love Daynight? We love to tell you about our new stuff. Subscribe to newsletter!

You may also read!

Veseli: Fitorja e madhe po vjen

Kandidati i PDK-së për Kryeministër të ardhshëm të Kosovës, Kadri Veseli, ka zhvilluar sot disa takime në qytetin e

Read More...

Këtu mund ta dini se ku duhet të votoni me 6 tetor

Me 6 tetor mbahen zgjedhjet e jashtëzakonshme dhe për këtë Komisioni Qendror i Zgjedhjeve, ka publikuar linkun ku nga

Read More...

Veseli: Unë besoj tek rinia e Kosovës, obligimi im është të krijoj kushte pune

Lideri i Partisë Demokratike të Kosovës, Kadri Veseli, ka vizituar Akademinë për Siguri Publike, për të cilën tha se

Read More...

Mobile Sliding Menu