Ja si ta bëni më të lehtë të shkruani me një dorë në ‘iPhone’

In Tech

Përdoruesit e ‘iPhone’-it që preferojnë të shkruajnë me një dorë janë me fat, pasi iPhone në sistemin operativ ‘iOS 11’ mund t’i ofrojë atyre një mundësi më të lehtë të shkruajnë në këtë formë.

Përdoruesit e iPhone me iOS 11 ose sistem më të përditësuar mund të ndërmarrin hapat e mëposhtëm për të përdorur tastierën e tyre me një dorë.

Së pari ju duhet të shkoni në aplikacionin që dëshironi të shkruani dhe sigurohuni që tastiera është e hapur.

Pastaj shikoni në këndin e majtë poshtë dhe prekni e mbajeni gishtin tek fytyra e emoji-t ose simbolit të botës, varësisht se cila shfaqet.

Më pas, duhet t’iu shfaqet një faqe e re që shkruan sipër “Keyboard Settings” dhe në rreshtin e poshtëm do të shihni tri simbole të ndryshme të tastierës.

Prekni në simbolin në të majtë për të marrë një tastierë që është më e lehtë për t’u shtypur vetëm me dorën tuaj të majtë.

Prekni simbolin në të djathtë për të marrë një tastierë që është më e lehtë për tu shtypur vetëm me dorën tuaj të djathtë.

Pasi të keni mbaruar së përdoruri tastierën me një dorë, mund ta ktheni atë në normale në të njëjtën procedurë, vetëm se kësaj here përzgjedhni që ta bëni ‘Off’ opsionin ‘One-handed keyboard’.

Join Our Newsletter!

Love Daynight? We love to tell you about our new stuff. Subscribe to newsletter!

You may also read!

Veseli: Fitorja e madhe po vjen

Kandidati i PDK-së për Kryeministër të ardhshëm të Kosovës, Kadri Veseli, ka zhvilluar sot disa takime në qytetin e

Read More...

Këtu mund ta dini se ku duhet të votoni me 6 tetor

Me 6 tetor mbahen zgjedhjet e jashtëzakonshme dhe për këtë Komisioni Qendror i Zgjedhjeve, ka publikuar linkun ku nga

Read More...

Veseli: Unë besoj tek rinia e Kosovës, obligimi im është të krijoj kushte pune

Lideri i Partisë Demokratike të Kosovës, Kadri Veseli, ka vizituar Akademinë për Siguri Publike, për të cilën tha se

Read More...

Mobile Sliding Menu