Si ta ndihmoni dikë që është në depresion?

In Shendeti

Kur ndonjë person që e doni apo e njihni është në depresion, ju dëshironi që të jeni pran tij çdo herë.

Andaj duhet të keni në mendje gjithmonë këtë fakt se personat që janë në depresion kanë nevojë për mbështetjen dhe dashurinë tuaj.

Në një intervistë për Helathmagazine Doktori Jackie Gollan, ka thënë se në disa raste depresioni nuk mjafton të luftohet me anë të mjekimit, pasi sipas tij ka edhe gjëra të ndryshme që ndihmojnë në këtë aspekt.

E para që duhet të bëni është që këtyre personave të ju bëni me dije që janë me depresion dhe se kanë nevojë për kurimin e tij.

Pas kësaj merrni ata në ndonjë udhëtim me veturë apo me tren ku bisedoni për këtë çështje, edhe pse kjo atyre nuk mundet të ju pëlqej.

Nëse shtrohen në klinikë për kurim ju duhet të shkoni çdo ditë t’i vizitoni dhe të bisedoni me ata të ju jepni mbështetje.

Pos kësaj ju duhet të lexoni pak në librat për depresion, me këtë do e keni më të lehtë komunikimin me ata.

Kështu bashkë me doktorin që i propozoni të vizitojnë dhe juve sipas Helathmagazine mundet të luftohet depresioni.

Join Our Newsletter!

Love Daynight? We love to tell you about our new stuff. Subscribe to newsletter!

You may also read!

Veseli: Fitorja e madhe po vjen

Kandidati i PDK-së për Kryeministër të ardhshëm të Kosovës, Kadri Veseli, ka zhvilluar sot disa takime në qytetin e

Read More...

Këtu mund ta dini se ku duhet të votoni me 6 tetor

Me 6 tetor mbahen zgjedhjet e jashtëzakonshme dhe për këtë Komisioni Qendror i Zgjedhjeve, ka publikuar linkun ku nga

Read More...

Veseli: Unë besoj tek rinia e Kosovës, obligimi im është të krijoj kushte pune

Lideri i Partisë Demokratike të Kosovës, Kadri Veseli, ka vizituar Akademinë për Siguri Publike, për të cilën tha se

Read More...

Mobile Sliding Menu