25 kompani i lajmërohen Haradinajt, ankohen se Bechteli u ka mbetur borxh rreth 1 milion euro

In Kosova, Lajme

Grupi prej 25 kompanive nga Kosova e Shqipëria të kontraktuar si punëkryese në “Autostradën Arbën Xhaferi”, pretendojnë se janë mashtruar nga kompania Bechtel Enka lidhur me pagesat për ndërtimin e disa prej urave. Ata pretendojnë se kjo kompani u ka mbetur borxh 989 mijë euro.

Fillimisht këto 25 kompani ishin nënkontraktuar nga kompania kroate “Suma Engineering Platform” që kishte qenë e kontraktuar drejtpërdrejt nga Bechtel Enka, e cila është fituese e tenderit për ndërtimin e autostradës.

Këto kompani para tri ditësh i janë drejtuar zyrës së Kryeministrit, një kërkesë për zgjidhjen e problemit. Ata kërkojnë reagimin e qeverisë pasi në të kundërtën thonë se një numër i madh i kompanive do të falimentojnë dhe do të mbeten pa punë rreth 300.

“Meqenëse ne kishim marrëveshje kontraktuale me kompanin “Suma Engineering Platform” dhe kohë pas kohe vërehej dukuria e mospagesave nga ana e kësaj kompanie, në mes të muajit maj 2018 kemi njoftuar përfaqësuesin e kompanisë z. Antonie Tomic për ndërprerjen e punëve në këtë projekt për arsyje të mospagesave me kohë të faturave”, thuhet në letrën e dërguar nga këto kompani te kryeministri Haradinaj.

Në këtë dokument kompanitë thonë se i kishin ndërprerë punimet kah mesi i muajit maj të vitit të kaluar. Dhe se pas këtij veprimi nga ta, përfaqësuesit e Bechetel Enka i kishin ftuar në takim me 24 mars, shkruan Insajderi.

Takimi thonë ata ishte mbajtur në kampin qendror të Bechtel Enka në Ferizaj, gjatë së cilit për faqësuesit e kompanisë u kishin kërkuar që puna mos të ndërprehet.

“Na është garantuar nga përfaqësuesit e Bechtel Enka që do të na paguajnë obligimet (Borxhet)që i ka kompania Suma Engineering platform deri me datën 24 maj 2018 si dhe kanë marr përgjegjësi dhe kanë premtuar për pagesat e obligimeve (do të ju qëndrojmë mbrapa) deri në fund të projektit”, thuhet në shkresën e dërguar kryeministrit.

Pas kësaj këto kompani kishin vazhduar punimet dhe furnizimet për këtë projekt.

“Fillimisht dukej se kjo çështje u përmirësua por me kalimin e kohës filluan prap problemet me mospagesat e faturave, që deri më tani vlera e përgjithshme e borxhit që kompania Suma Engineering platform ndaj kompanive lokale është 989 mijë euro”, thuhet në njoftim.

Join Our Newsletter!

Love Daynight? We love to tell you about our new stuff. Subscribe to newsletter!

You may also read!

Veseli: Fitorja e madhe po vjen

Kandidati i PDK-së për Kryeministër të ardhshëm të Kosovës, Kadri Veseli, ka zhvilluar sot disa takime në qytetin e

Read More...

Këtu mund ta dini se ku duhet të votoni me 6 tetor

Me 6 tetor mbahen zgjedhjet e jashtëzakonshme dhe për këtë Komisioni Qendror i Zgjedhjeve, ka publikuar linkun ku nga

Read More...

Veseli: Unë besoj tek rinia e Kosovës, obligimi im është të krijoj kushte pune

Lideri i Partisë Demokratike të Kosovës, Kadri Veseli, ka vizituar Akademinë për Siguri Publike, për të cilën tha se

Read More...

Mobile Sliding Menu