Category: Ekonomi

Kosova pritet të ketë rritjen më të madhe ekonomike në rajon gjatë këtij viti dhe 2020-n

Banka Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim, BERZH pret rritje të qëndrueshme ekonomike në gjashtë vendet e Ballkanit Perëndimor gjatë

Read More...

GAP: S’ka rritje ekonomike nga taksa 100 %

Instituti GAP në një konferencë për media ka prezantuar analizën “Taksa 100%: a po e ndihmon apo dëmton ekonominë

Read More...

Kosova me orientim të gabuar të buxhetit

Banka Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim (BERZh) ka parashikuar rritjen ekonomike për Kosovën prej 4% për vitin 2019, ndërsa

Read More...

Zëvendësministri Krasniqi vizitoi gratë fermere në tregun mobil në Prishtinë

Në tregun mobil në Prishtinë, rreth tridhjetë gra fermere nga rajone të ndryshme të Kosovës produktet e tyre bujqësore

Read More...

“Deutsche Bank” pranë falimentimit, pjesë e skemës 200 milionëshe të KGB-së të pastrimit të parave

Banka kryesore e Gjermanisë, “Deutsche Bank” përballet me gjoba, veprime ligjore e madje deri në hetimin e stafit të

Read More...

Mbahet Forumi i dytë ekonomik Kosovë-Greqi

Nën organizimin e Ministrisë së Punëve të Jashtme të Kosovës dhe asaj të Greqisë me koordinimin e Zyrës Ekonomike

Read More...

Delegacioni i BQK-së përfundon pjesëmarrjen në takimet pranverore të FMN-së dhe BB-së

Delegacioni i Bankës Qendrore të Kosovës (BQK) i udhëhequr nga guvernatori Fehmi Mehmeti, ka përfunduar pjesëmarrjen në takimet pranverore

Read More...

BERZH i jep Bosnjës dhe Hercegovinës 46 milionë euro kredi për të zëvendësuar fabrikën e qymyrit

Banka Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim (BERZH) ka siguruar një paketë financimi 46 milionë euro për të zëvendësuar fabrikën

Read More...

Kosova mund ‘të eksportojë’ teknologji informative para resurseve natyrore

Ministri i Inovacionit dhe Ndërmarrësisë (MIN), Besim Beqaj, thotë se rruga më e mirë që Kosova të pozicionohet në

Read More...

Kosova, vend i tregtisë

Tregtia vazhdon të mbetet aktiviteti ekonomik dominues në Kosovë. Nga rreth 150 mijë ndërmarrje të regjistruara në Kosovë, mbi

Read More...

Mobile Sliding Menu