Category: Ekonomi

Borxhi publik i Kosovës ka arritur në 1.1 miliardë euro

Banka Qendrorore e Republikës së Kosovës ka njoftuar se të hyrat buxhetorederi në nëntor të vitit 2018 kanë arritur

Read More...

Pasojat ekonomike të Britanisë së Madhe pas BREXIT-it

Ka shenja në rritje se pasiguria lidhur me daljen e Britanisë së Madhe nga Bashkimi Evropian po fillon të

Read More...

Rriten çmimet e prodhimeve blegtorale

Agjencia e Statistikave të Kosovës (ASK) ka publikuar “Indeksin e Çmimeve të Prodhimeve dhe Çmimet në Bujqësi” për vitet

Read More...

“Taksa nuk i shkakton dëm të madh Serbisë, vetëm 2.8 % e mallrave të tyre eksportohen në Kosovë”

Drejtori i KIPRED=it, Lulzim Peci, po konsideron se taksa ndaj Serbisë ka dhënë dy efekte të rëndësishme për Kosovën. Përmes

Read More...

Sot protestojnë punëtorët e Llamkosit

Punëtorët e fabrikës Llamkos në Vushtrri do të protestojnë sot kundër shitjes së kësaj fabrike pa kushte. Kryetari i Sindikatës

Read More...

Berisha: Pas vendosjes së taksës, 120 milionë euro më pak importe nga Serbia e Bosnja

Drejtori i Doganës së Kosovës, Bahri Berisha, në një intervistë ka folur për efektet e taksës për produktet me

Read More...

Dy investitorë përmbushin kriteret, planifikojnë investime prej 225 milionë eurove

Komisioni Ndërministror për Investime Strategjike, ka mbajtur takimi i radhës ku ka shqyrtuar kërkesat e dy investitorëve strategjik dhe

Read More...

Kush është njeriu më i pasur në botë në 2019 dhe cila është pasuria e tij neto?

Themeluesi i kompanisë Amazon Jeff Bezos edhe kësaj radhe është zgjedhur njeriu më i pasur në botë. Madje, jo vetëm

Read More...

Zhvlerësimi i euros, këta janë faktorët që ndikuan

Deputeti i LSI-së, Përparim Spahiu referuar raportit të Bankës së Shqipërisë për zhvlerësimit të Euros nuk është bindës. Sipas tij,

Read More...

“Trepça” në krizë financiare

Kombinati metalurgjik “Trepça” aktualisht po përballet me nivel të ulët të prodhimit, vështirësi të mëdha financiare dhe me mosmenaxhim

Read More...

Mobile Sliding Menu