Category: op/ed

Perëndimi ka nevojë të ndërmarrë tani “Perestrojka”-n e tij

Perestrojka demokratike dhe pluraliste e Perëndimit, do të jetë e ndryshme, prandaj ka një shans më të mirë për

Read More...

Diçka është qelbur në Shqipëri

                                     

Read More...

“11 vjet shtet me izolim total nga Evropa, me Speciale, e me decentralizim të imponuar…”

Kosova ka shënuar sot 11 vite që nga momenti kur edhe u shpall Pavarësia. Përgjatë ditës së sotme shumë

Read More...

Traktati i Versajës po e përndjek ende botën tonë

Më 18 janar 1919, aleatët u mblodhën në Paris – megjithëse traktati do të nënshkruhej në qershor në pallatin

Read More...

“Jam një nënë beqare dhe kjo është gjëja më e bukur që më ka ndodhur ndonjëherë”

Ky është viti i katërt që “Ditën e nënës” e festiu si një mama e vetme. Asnjë babi nuk

Read More...

Si po e mban nën kontroll Trumpin një grup kriminal i lidhur me Rusinë

Roli i Rusisë në demontimin e demokracisë amerikane: ajo që ne po vëzhgojmë nuk përshkruhet më si përmbysja e

Read More...

Intervista e Liam Neesonit dëshmon se për dikë, njerëzit me ngjyrë nuk janë plotësisht të njerëzishëm

Kur një aktor pranon se po e kërkon një njeri me ngjyrë për ta vrarë, racizmi nuk është problem

Read More...

Një vend si Suedia! Punëdhnësi ju jep 6 muaj pushim nëse doni të provoni një biznes tuaj

Për dy dekada të fundit, punëtorët me orarë të plotë në Suedi me punë të përhershme kanë pasur të

Read More...

Bota po hyn në dekadën më të nxehtë në 150 vitet e fundit

Bota është në mes të asaj që ka të ngjarë të jetë 10 vitet më të ngrohta që nga

Read More...

Pse po sulmohen universitetet publike

Mbyllja arbitrare e 40% të programeve studimore të universiteteve të reja nuk është në asnjë rast vendim për cilësi,

Read More...

Mobile Sliding Menu