Category: op/ed

Shkruan Visar Berisha: LDK 2030

Zgjedhjet e brendshme në strukturat e Lidhjes Demokratike të Kosovës, të ardhura në një moment kyq për vendin, nuk

Read More...

Data e harruar e 18 marsit

18 marsi i vitit 1999-të dhe 17 shkurti i vitit 2008-të, janë ditët kur ne dolëm fitues ndaj Serbisë

Read More...

“Dita e errët” e Zelandës së Re

Shkruan: Halil Matoshi Kthimi në gjendjen natyrore me armët ”jonatyrore” Mendja e instrumentalizueme kriminale nuk e projekton mâ vrasjen e tjetrit/tjetres,

Read More...

Burjani: Kosova edhe sikur të ketë marrëveshje me Serbinë nuk ka garancion që Rusia dhe Kina pajtohen për ulëse në OKB

Kuvendi i Kosovës në seancën e mbajtur sot ka miratuar Projektligjin për kompetencat e delegacionit për dialog si dhe

Read More...

Kosova, Amerika dhe VAR-i

Çka ka të përbashkët në mes të VAR-it në futboll dhe Amerikës në përkrahjen e vazhdueshme të Kosovës. Thuhet që

Read More...

Politikani gjerman, Schwarz-Schilling: Mos i ndryshoni kufijtë në Ballkan

Ajo që u bë e njohur verën e kaluar tani duket se është duke u përmbyllur heshturazi: Këmbimi i

Read More...

Nato-ja në mbrojtje të Pavarësisë

Çdo shpërthim nacionalizmi dhe populizmi në Evropë i favorizon objektivat rajonale të Kremlinit duke i dobësuar institucionet demokratike, me

Read More...

Perëndimi ka nevojë të ndërmarrë tani “Perestrojka”-n e tij

Perestrojka demokratike dhe pluraliste e Perëndimit, do të jetë e ndryshme, prandaj ka një shans më të mirë për

Read More...

Diçka është qelbur në Shqipëri

                                     

Read More...

“11 vjet shtet me izolim total nga Evropa, me Speciale, e me decentralizim të imponuar…”

Kosova ka shënuar sot 11 vite që nga momenti kur edhe u shpall Pavarësia. Përgjatë ditës së sotme shumë personalitete

Read More...

Mobile Sliding Menu