Ligji për paga po ndryshohet, Haradinajt nuk i garantohet rroga

In Kosova, Lajme

Nëse do të kalonte sikur në lexim të parë ligji për pagat, kryeministrit Ramush Haradinaj nuk do t’i zbritej paga edhe për katër vitet e ardhshme.

Kjo pasi neni 27 i këtij ligji, do t’ia mundësonte Haradinajt që për katër vjet të merrte shtesa të cilat do t’ia plotësonin pagën që e merrte para hyrjes në fuqi të ligjit.

Megjithatë, ashtu siç mëson Gazeta inFokus, komisioni për administratë ka vendosur që ta heq këtë nen nga ligji.

Përfundimisht, rroga e Haradinajt nga 2,930 euro do të zbritet në 2,629 euro. Së paku kështu parashihet me koeficientin e propozuar, nesh nuk ndryshohet deri në ditën kur do të dërgohet për votim në Kuvend.

Ky nen thoshte se në vitin e parë Haradinaj do të merrte 100 për qind shtesa, të cilat do t’ia bënin atij rrogën e njëjtë sikur që e kishte para ligjit.

Në vitin e dytë, sipas këtij neni kryeministri do t’i merrte 75 për qind të 301 eurove që do t’i hiqen nga paga e vjetër.

Në vitin e tretë, Haradinaj do t’i merrte 50 për qind të tyre, kurse në vitin e katërt do t’i merrte 25 përqind.

Mirëpo, ky nen sipas burimeve të Gazetës inFokus do të hiqet dhe Haradinaj nuk do t’i gëzojë këto shtesa. /Gazeta inFokus/

You may also read!

Kush është njeriu më i pasur në botë në 2019 dhe cila është pasuria e tij neto?

Themeluesi i kompanisë Amazon Jeff Bezos edhe kësaj radhe është zgjedhur njeriu më i pasur në botë. Madje, jo

Read More...

Haradinaj, Thaçi, Vuçiq dhe Gjukanoviç japin mendimet për ndryshimin e kufijve dhe dialogun

Organizata amerikane e lajmeve “Politico” që raporton për punën e Bashkimit Evropianë ka bërë një artikull mbi situatën aktuale

Read More...

Gjërat që duhet të dini para se të porosisni pica dhe pasta

Picat dhe pastat janë ushqime italiane dhe shumë të dashura nga të gjithë ne. Pavarësisht se a porosisim ushqimin

Read More...

Mobile Sliding Menu