Një vend si Suedia! Punëdhnësi ju jep 6 muaj pushim nëse doni të provoni një biznes tuaj

In op/ed

Për dy dekada të fundit, punëtorët me orarë të plotë në Suedi me punë të përhershme kanë pasur të drejtën të marrin nga puna pushim gjashtë mujor për të nisur një biznes të vetin (ose për të studiuar apo për t’u kujdesur për ndonjë të afërm).

Përgjegjësit e punës mund të thojnë jo vetëm në rast se ekzistojnë arsye kritike operacionale që nuk mund të menaxhojnë pa anëtar të stafit, ose nëse biznesi i ri konsiderohet si konkurrent i drejpërdrejt.

Nëse nuk u ecën biznesi, punëtorët mund të kthehen pas gjashtë muajve në pozitat e njëjta që kanë qenë më parë.

“Për njohurin time ky është i vetmi vend që ofron një të drejtë të mbrojtur ligjërisht për të marrë leje nga puna për të hapur një biznes tjetër”, ka shpjeguar Claire Ingram bogusz, hulumtuese në ndërmarrësinë dhe sistemin e informacionit në Stockholm School of Economics.

“Në Suedi jumund të takoni shumë njerëz që marrin leje nga puna e tyre për të provuar një biznes të tillë, nëse atyre nuk iu ecën ose kuptojnë se nuk janë për atë punë, atëherë ata kthehen përsëri në vendin e tyre të punës”, ka shtuar ajo.

You may also read!

Kush është njeriu më i pasur në botë në 2019 dhe cila është pasuria e tij neto?

Themeluesi i kompanisë Amazon Jeff Bezos edhe kësaj radhe është zgjedhur njeriu më i pasur në botë. Madje, jo

Read More...

Haradinaj, Thaçi, Vuçiq dhe Gjukanoviç japin mendimet për ndryshimin e kufijve dhe dialogun

Organizata amerikane e lajmeve “Politico” që raporton për punën e Bashkimit Evropianë ka bërë një artikull mbi situatën aktuale

Read More...

Gjërat që duhet të dini para se të porosisni pica dhe pasta

Picat dhe pastat janë ushqime italiane dhe shumë të dashura nga të gjithë ne. Pavarësisht se a porosisim ushqimin

Read More...

Mobile Sliding Menu